991 53 122 marcus@fxflytt.no

Tips for å pakke og organisere et flyttelass

Vi vet bedre enn de fleste at flyttingen kan være en spennende tid, men det kan også være en tid fylt med stress og kaos. Pakking og organiseringen av flyttelass er en av de største utfordringene når det kommer til flytting. Men med noen enkle tips fra oss her i Fx Flytt kan du få kontroll over flyttelasset og gjøre flyttingen til en enklere oppgave.

1. Start tidlig

En av de største feilene folk gjør når de skal flytte er å vente for lenge med å begynne å pakke. Start med å pakke så snart du har bestemt deg for flyttedatoen, og du kan gjerne starte i det små, helt til du står igjen med det mest nødvendige. Dette vil gi deg mer tid til å sortere og organisere tingene dine i god tid i forveien.

2. Sorter og rens ut

Før du begynner å pakke, bør du sortere og plukke ut alle de tinge du ikke lenger trenger eller bruker. Gå gjennom alle rom og skap og plukk ut ting du skal gi bort, selge eller kaste. Dette vil gjøre det enklere å pakke og redusere antall ting du har når du skal pakke alt ned og flytte.

3. Organiser tingene dine

Når du skal pakke, bør du organisere tingene dine etter kategori eller rom. Det vil si at du pakker sammen ting som hører til samme sted eller som har samme funksjon. For eksempel kan du pakke alle bøkene sammen eller alt som hører til soverommet sammen. Dette vil gjøre det enklere å pakke et flyttelass ut senere når du har flyttet.

Tips for å pakke og organisere et flyttelass

4. Ha riktige bokser og pakkeutstyr

Når du skal pakke, bør du ha de riktige materialene tilgjengelig. Du vil trenge esker, tape, bobleplast og annet emballasjeutstyr for å beskytte tingene dine. Du kan kjøpe disse materialene fra Fx Flytt, eller finne gratis esker og emballasje fra butikker eller venner.

5. Pakk smart og merk tydelig

Når du begynner å pakke, bør du starte med de tingene du ikke trenger daglig eller ikke bruker ofte. Dette kan være ting som pyntegjenstander eller sesongklær. Du bør også beskytte skjøre ting med bobleplast og plassere de tyngste tingene i bunnen av eskene.

Når du har pakket alt i esker, bør du merke dem tydelig. Skriv på esken hva som er inni og hvilket rom den hører til i. Dette vil gjøre det enklere for Fx Flytt å plassere esken i riktig rom i det nye huset ditt.

6. Pakk med tanke på flyttebilen

Når du pakker, bør du tenke på hvordan tingene vil plasseres i flyttebilen. Store ting som møbler og hvitevarer bør pakkes først. Mindre esker kan plasseres på toppen av disse. Dette vil bidra til å maksimere plassen i flyttebilen og redusere antall turer med et flyttelass.

Som du ser er det mye å tenke på når man skal pakke ned for å flytte. Vi i Fx Flytt hjelper deg med hele prosessen. Du kan både kjøpe alt flyttemateriell du trenger rett fra oss, og vi tilbyr også nedpakning. Ta kontakt hvis du lurer på noe!

Tilbake til oversikten